BENVINGUTS/DES!

Un espai per a compartir... converses lleugeres, somriures còmplices, tes aromàtics, tardes tranquil·les...

dimecres, de novembre 19, 2014

Pablo GuerreroQuince territorios personales, quince revelaciones mínimas, quince pensamientos futuros, quince arcos en tensión de palabras, quince sueños para las mujeres nuevas, quince albercas donde llueve despacio...

Amb aquestes paraules obre Pablo Guerrero el seu darrer treball "Luz de Tierra", un disc on musica i canta 15 poemes d'autors extremenys. Tenir-lo a les mans, gaudir-lo i escoltar-lo és tot un luxe i la culminació d'un procés que es va iniciar amb la selecció dels textos, i la creació, gravació i producció del disc. Un procés que podeu seguir amb detall al blog Luz de tierra.
Només he escoltat els 7 primers temes, però ja us puc dir que el disc és una petita joia.

I és que des d'aquell "Amapolas y espigas" de l'any 69, o els "Cantares de trilla", Pablo Guerro ha seguit evolucionant musicalment i regalant-nos amb cada disc, i amb cada llibre, versos i emocions amb la maduresa d'una veu que transmet l'empremta del temps.

En aquest darrer disc ha comptat amb la col·laboració de les veus d'Olga Roman, Marina Rossell, Susana Martins, Ismael Serrano, Javier Muguruza i Javier Bergia, i la instrumentació de Luís Mendo, Nacho Sáenz de Tejada, Luís Escribano, Santi Vallejo, Jorge Pardo, Tino di Geraldo, Irene Arguello i Nacho Centurión.

El podrem escoltar en directe dijous dia 5 de Març a l'Auditori Borradas de l'hospitalet (a veure si podem fer una escapadeta!) o el 20 de març a la sala Galileo Galilei de Madrid.

I a més, acabo de saber que el dia 12 de març en la XIII edició dels Premis de l'Acadèmia de la Música li concediran el premi a tota la trajectòria musical. Un motiu més de celebració per a tots els que seguim i l'apreciem.
Al programa Al caer el sol hi podeu escoltar una entrevista i alguns dels temes.

2 comentaris:

Aurora ha dit...

Hola Montse !

Què maravilla, toda una joya, un regalo para el alma- crei que era dificil hacer algo mejor que "Plata" otra joya- pero "Luz de tierra" no tiene desperdicio, es genial- wauuuu para Pablo Guerrero y sus colaboradores-
Estaba pensando poner algo sobre este cd tan especial- y Zas! descubro tu buen aporte :) lo he leido con admiraciòn, gusto, reconfortablemente-
He descubierto a Pablo Guerrero gracias a Paco, y cada dìa lo descubro màs y ahora con este trabajo tan grande y bueno mi admiraciòn es mayor aùn- los años no pasan en balde para Pablo Guerrero, sabe sacarle jugo a la vida y entregar su cosecha. Genial.

Un beso grande para ti.

Aurora

VICTOR ALFARO ha dit...

Hola Montse... espero que puedas hacer esa crónica y regalarnos unas fotitos del concierto.
Un fuerte abrazo!